Maraton Pisania Listów AI w biurze Razem Wrocław

Maraton Pisania Listów odbywa się co roku w okolicach, kiedy przypada Międzynarodowy Dzień Praw Człowieka. Podczas wydarzenia mobilizujemy ludzi na całym świecie do solidarnego przeciwstawienia się naruszeniom praw człowieka.

Iskra odwagi jest w każdym z nas. Możemy zabrać głos w słusznej sprawie. Możemy wysłać tweeta. Możemy protestować. Możemy napisać list. Możemy działać razem ramię w ramię z obrońcami i obrończyniami praw człowieka, by walczyć z niesprawiedliwością i budować bardziej sprawiedliwy świat. W tym roku podczas Maratonu będziemy pisać listy w sprawie obrońców i obrończyń praw człowieka z 10 państw. To osoby, które odważnie przeciwstawiają się łamaniu praw człowieka, a teraz same potrzebują naszego wsparcia.

Maraton powstał w Polsce w 2001 roku i urósł do rangi największego na świecie wydarzenia w obronie praw człowieka – w zeszłym roku podjęto 4,6 mln akcji, w samej Polsce napisaliśmy ponad 356 000 listów, a w nasze działania w kraju zaangażowało się blisko 100 000 osób.

Więcej o akcji, w tym o obrońcach praw człowieka, w obronie których będziemy pisać listy, na stronie Amnesty International: https://maraton.amnesty.org.pl/

Strona wydarzenia na FB: https://www.facebook.com/events/384206915360212/

Główne wydarzenie: https://www.facebook.com/events/146484939320022/

Opis wydarzenia pochodzi ze strony organizatora akcji – Amnesty International Polska. Razem Wrocław udziela wsparcia poprzez użyczenie biura i pomocy ze strony członkiń i członków okręgu, dyżurujących podczas maratonu.

————————
Jak do nas trafić?
————————
Biuro znajduje się na III piętrze DH Feniks w pokoju nr 34. Wchodząc od strony Rynku należy na trzecim piętrze przejść przez sklep.

———————–
Terminy