RAZEM Wrocław na manifestacji „Odzyskać wybór”

Wczoraj protestowaliśmy przeciwko barbarzyńskiemu projektowi ustawy aborcyjnej – tym razem na demonstracji „Odzyskać wybór” zorganizowanej przez inicjatywę Dziewuchy Dziewuchom Wrocław. Tak mówił na manifestacji Matthew La Fontaine:

Aborcja nie jest powodem do wstydu. Jestem mężem, synem i ojcem, mam matkę, żonę i córki. Każdy mężczyzna powinien być tutaj z nami. Kobiety ryzykowały własne życie, byśmy się urodzili. Całkowity zakaz aborcji to prawdziwa kultura śmierci. Jeśli ustawa przejdzie przez Sejm, bracia stracą siostry, mężczyźni – żony, a matki – dzieci. Zapisy proponowanej ustawy to nic innego jak kolejny front w wojnie przeciwko kobietom. Nie ma zgody na tortury i przemoc. Nadszedł czas na normalną edukację seksualną, refundację środków antykoncepcyjnych, godziwe warunki w szpitalach i prawo do aborcji.

Czy w słońcu, czy w deszczu, będziemy protestować, dopóki projekt skazujący kobiety na tortury nie trafi do kosza!

Invalid Displayed Gallery